color pig copy

Een gezellig jaar waarin de acht takken voor gezondheid en geluk samen komen, naast TCM zijn dat qìgong, feng shui, astrologie, voeding en kruiden, meditatie, moxa-therapie, massage en acupressuur. Het Aarde element is een goed jaar om je naar binnen te richten. Richt huis en omgeving in volgens je nieuwe wensen en behoeften.

De principes van feng shui is een van de pilaren voor gezondheid en geluk. Dit creert een veilige,  warme en prachtige omgeving om te genieten.
tabel varken 2019

Als laatste teken in de Chinese zodiac symboliseert het Varken het einde van de cyclus. Alles is gedaan en alles is goed.
Eigenschappen: het Zwijn zorgt thuis voor de kinderen en maakt het gezellig zodat iedereen het naar zijn zin heeft, inclusief het Zwijn zelf!

Het Varken brengt graag mensen samen die iets voor elkaar kunnen betekenen. Ziet graag dat er overal vrede is, en werkt voor harmonie. Het zijn eerlijke, zorgende mensen die zelden vervelen. Het Varken heeft een groot begrip van mensen. Ze zijn niet gefocust op een carrière, meer op wat er daarna is. Varkens zijn vaak met het verleden bezig op een romantische manier. Ze zijn prettig gezelschap en vinden familie heel belangrijk. Het Varken is graag thuis en maakt het zo gezellig mogelijk met de middelen die beschikbaar zijn. Ze zijn vergevingsgezind en maken recht wat krom is. In veel gevallen laten ze zaken tegen anderen los. Varkens zijn sterk in het afronden van projecten en hebben de mogelijkheid om extreem succesvol te worden. Ze zijn naïef; in die zin dat ze teveel vertrouwen hebben in de verhalen van anderen. Verder hebben ze moeite om nee te zeggen. Komen ze eenmaal aan de grens, dan is genoeg ook genoeg en stopt het. Ze maken niet vaak dezelfde fout. Ze zijn eigenwijs, maken hoe dan ook iets af.

Als laatste teken in de Chinese zodiac symboliseert het Varken het einde van de cyclus. Alles is gedaan en alles is goed.

VIP Zwijnen: Hillary Clinton, Dalai Lama, Steven Spielberg, Henry Ford, Arnold Schwarzenegger, Ronald Reagan, Lucy Ball, Al Capone, Woody Allen en Alfred Hitchcock.

Geef ruim toegang tot al het geluk in je woning en omgeving

Eén symboliseert je Levenspad
De voordeur is de hoofdingang, de deur waar je het licht aan doet wanneer je thuis komt. Een deur die uitnodigt, je welkom voelen.
En, wat is het eerste wat je ziet, wordt je daar vrolijker van of juist niet?

De eettafel

Een ronde eettafel bevordert harmonie en gelijkheid tussen personen, zoals de Ronde Tafel van Koning Arthur. Plaats de tafel in het centrum van de ruimte voor goede energie. Een rustig en ontspannend Yin-diner voor twee of tijdens een etentje zijn kaarsen op tafel heel sfeervol. Gebruik een tafelkleed in de kleuren geel, goud, crème. Een Yang-diner vraagt om meer verlichting en fellere kleuren. Een rood tafelkleed stimuleert conversaties en enthousiasme. Voeg de kleur groen toe voor een element van ontspanning. Een feest rond volle maan is supergezellig, uitbundige en enthousiaste mensen. Een spiegel bij de eettafel verdubbelt symbolisch de rijkdom van een goed gedekte tafel. Planten en bloemen stimuleren de energie, ze staan feestelijk en verhogen de sfeer. Planten in het oosten van de eetkamer symboliseert het element hout voor geluk en gezondheid. KersttafelLangdurig kauwen en niet te veel eten. Vul je maag voor ongeveer 70% zodat er voldoende ruimte blijft om het voedsel te verwerken en je longen voldoende ruimte behouden om uit te kunnen zetten.

De tafel dekken met de vijf elementen.
Voor een feest met vrolijke enthousiaste mensen.
Vuur: een rood tafelkleed.
Water: een ronde karaf met water.
Hout: wintergroene takken
Aarde: aardewerk borden en schalen.
Metaal: bestek.

Acht Aarde – Kennis – Spijsverteringssysteem 2019
Het noordoosten symboliseert het kennisgedeelte, ruimte voor een bibliotheek, meditatie. Omdat aarde hier de bergen symboliseert is dit een goede positie om sier- en edelstenen te plaatsen. De meimaand (2019) is gunstig voor een retraite, thuis of uit.

Twee Aarde – Huwelijk en Relaties – Maag en milt
Het Varken is verbonden met de uren tussen 21.00 en 23.00 uur. Het einde van de dag en de tijd voor rust, ontspanning, harmonie en tevredenheid. Dat betekent ook een goed jaar voor meer tijd en aandacht in relaties.
Bereidt voeding met liefde en neem ruim de tijd voor je maaltijd.

Drie Hout – Familie – Lever en galblaas
Een goed jaar voor families en het inrichten van je omgeving daarvoor.

Vier Hout – Rijkdom en Gezondheid – Lever en galblaas
Met meer aandacht voor ‘thuis’ vrede en harmonie ontstaat er een ontspannen sfeer die gunstig is voor de gezondheid in het algemeen.

Negen Vuur –  Jezelf zijn – Hart, dunne darm en pericardium
Voeg wat rood toe in je woonkamer, het element vuur geeft warmte en vreugde in je leven. Een enkele rode kaars is voorzichtig, een open haard met een groot vuur geeft veel plezier. Schilder ook niet een hele muur knalrood, gebruik zoveel rood waarbij je je goed voelt.

Zeven Metaal – Kinderen en creativiteit – Longen en dikke darm
Verbonden met longen en de windrichting het westen een goede positie voor een slaapkamer. Regelmatig wandelen voor frisse lucht en het luchten van je slaapkamer. Plaats hier iets creatiefs van jezelf of van je kinderen. Teveel rood (vuur) verzwakt metaal.

Zes Metaal – Behulpzame vrienden – Longen en dikke darm
In hoeverre ben je zelf een behulpzame vriend?

Vijf  YinYang
Het centrum van harmonie beïnvloedt de acht posities. Opgeruimd en open verspreidt deze energie zich makkelijk naar de andere posities.