Wij zullen doorgaan

Telkens als we stil staan

Na een zeer chaotisch jaar waarin wij de regie van de Maankalender en Maan agenda geheel hebben overgenomen en daarna Covid-19-pandemie over ons heen hebben gekregen, zijn wij heel blij dat wij de MaanKalender en Maan Agenda weer aan jullie kunnen presenteren.

Chaotisch, anders kan ik het niet noemen. Het besluit om de gehele regie en alles wat erbij komt kijken zelf te gaan doen kwam op een moment dat er nog veel werk niet klaar was. Ook kwamen er veel werkzaamheden bij, die wij anders niet deden. En dan hebben wij het nog niet eens over de kosten die wij moesten maken om toch de Maankalender en Maan agenda te kunnen uitgeven.

Hoewel uitgeverij Hajefa niet in zijn folder en/of op zijn site heeft vermeld dat onze Maankalender en Maan Agenda gewoon nog via boekhandel, bol.com en onze site te verkrijgen is, hebben veel trouwe lezers uit Nederland en België ons toch weten te vinden. Helaas moesten wij ook van trouwe lezers en boekhandelaren vernemen dat zij toch de nieuwe kalender en agenda van Hajefa hadden gekregen en hier erg boos en teleurgesteld over zijn.  

Nu genoeg over dit vervelend hoofdstuk van ons bestaan, en verder met de Maan, want het geheel in eigen beheer hebben van de MaanKalender en Maan Agenda brengt ook nieuwe mogelijkheden.

Jullie zullen in 2021 weer veel interessante onderwerpen vinden waarin wij ons weer richtten op relaties, gezondheid, voeding en de natuur zoals in de begin periode van ons bestaan. Dit betekent dat wij een manier hebben gevonden om meer in de MaanKalender en Maan Agenda aan tekst kwijt te kunnen. Zoals sommigen al weten, is ook de MijnMaan-app uitgebreid met een tabel voor de Rustig-aan-Dagen. En verder zijn wij op verzoek van trouwe lezers voor de MaanKalender en Maan Agenda een abonnement systeem gaan opzetten. Het gemak dat je niet elk jaar weer opnieuw hoeft te bestellen, en de pech kunt hebben dat ze zijn uitverkocht behoort dan tot het verleden.

In 2021 zullen wij voor onze Belgische lezers en boekhandels een distributie punt opzetten wat de levertijd zal verkorten en de kosten voor België zal verminderen. In België is de Maankalender en Maan Agenda overigens via Satas en Standaard Boekhandel te koop.

Het verzoek om de Maankalender meertalig te laten drukken hebben wij nog in overweging. Na zo’n hectisch jaar moeten wij zorgen dat het wel behapbaar blijft. Daarnaast willen wij ook open staan voor ideeën en suggesties en tijd besteden aan het adviseren van auteurs en uitgevers naar aanleiding van onze ervaringen in deze turbulente periode.

Marjanne en Hans Hess van Klaveren