varkentjes-B copy

4 feb 2019

 

De Vijf Transformaties (fasen/elementen) waaruit het universum is opgebouwd zijn Water, Hout, Vuur, Aarde en Metaal, 2019 is verbonden met Aarde.

Aarde is het centrum waar het onzichtbare zichtbaar wordt, waar gedachten omgezet worden in verschillende vormen en gradaties van dichtheid. Aarde is verbonden met landbouw, voeding, tuinieren, onroerend goed, onderwijs (leraren) kinderopvang en op fysiek niveau met Maag en Milt, je spijsverteringssysteem, verwerkingssysteem van gedachten en emoties.

Het twaalfde teken van de Chinese zodiac en in de Chinese geneeswijzen is dagelijks verbonden met de uren van de Sān Jiāo meridiaan (driewarmer) tussen 21.00 – 23.00.  Voor iedereen de beste uren om na te genieten van een mooie dag. Met T’ai Sui in de juiste positie een jaar voor rust en een gevoel van tevredenheid.

Eigenschappen die met het Aarde Varken zijn verbonden: vriendelijk, toegeeflijk, intellectueel, genietend, oprecht en naïef. Deze goede eigenschappen worden niet altijd begrepen en wordt er misbruik gemaakt van het goedmoedige Varken.  In de meeste gevallen trekt het Varken zich dan terug.

Maanjaren: 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2019

Voor de Rat een gunstig jaar om te dineren om je sociale en romantische contacten te onderhouden, echter overeet je niet. ‘Good luck’ ligt niet om de hoek, waag je niet aan een gokje of speculatie.

Voor de Os een goed jaar. De vriendschappelijk sfeer in het jaar van het Varken ligt goed bij de Os wat verbeteringen brengt op verschillende terreinen.

Voor de Tijger is februari gunstig om beslissingen te nemen op de dagen waarop de maan en zon boven de horizon staan.

Voor het Konijn een goed jaar thuis met familie en vrienden. Plezier vind je in het opknappen en verbeteringen aanbrengen in en om je huis. Het zakelijk leven krijgt wat minder aandacht van je dit jaar groeien ook je inkomsten niet spectaculair.

Voor de Draak een goed jaar om te socialiseren en rond te reizen.

Voor de Slang een goed jaar om je huis extra gezellig in te richten, vooral een ruimte waar je zo nu en dan alleen kan zijn, misschien een prieeltje in de tuin of een veranda.

Voor het Paard een bijna zorgeloos jaar, wat het juist belangrijk maakt om bewust te zijn in je handelingen. Te zorgeloze handelingen kunnen problemen geven in 2020.

Voor het Schaap een creatief jaar op vele gebieden en ligt het geluk dit jaar ook dicht bij huis.

Voor de Aap een goed jaar met nieuwe en positieve perspectieven.

Voor de Haan een goed jaar om zo nu en dan een stapje terug te doen om te genieten van waar je mee bezig bent. Doe rustig aan en wind je ook niet op over wat anderen van je vinden. Geduld is een toverwoord en tijd lost soms problemen op.

Voor de Hond een goed jaar thuis met familie en vrienden, heerlijk bij de open haard.