magie

BLAUWE VOLLE MAAN 31 MAART

Organiseer een lang weekend in de buitenlucht.

De maan in Weegschaal streeft naar harmonie en rechtvaardigheid. Dat vraagt even tijd en geduld maar uiteindelijk is er dan ook voor iedereen voordeel.
De zon in Ram staat onschuldig te stralen voor eerlijkheid en openheid, eerst ervaren en dan analyseren.

Tijdens volle maan is er soms het gevoel twee tegenovergestelde kanten op te willen, met een beetje geduld is ook dat mogelijk. Niet teveel nadenken, loslaten en de oplossing of het antwoord komt dan vanzelf boven drijven. Geef het de tijd.

Volle Maan na het lentefeest, betekent voor veel mensen onrust en slapeloze nachten. Liggen woelen in je bed is geen optie. Meditatie, badderen, lezen, schilderen en Qìgongdansen of andere bewegingen. Zijn er veel mensen in je buurt die ook niet kunnen slapen, organiseer een gezamenlijke strandwandeling en een feest. Ga iets leuks doen, zonder de slapers te storen!

Mercurius gaat retrograde vanaf 22 maart wat de vaart er uit haalt. Tegen de stroom ingaan, geeft in de regel frustratie over allerlei zaken die anders lopen dan gepland. Vastzitten in de file of op het vliegveld komt voor. Een back-up maken van je bestanden voor die tijd is heel verstandig. Verander je wachtwoord, anders loop je het risico dat te vergeten. Afspraken gaan niet door of op heel andere tijdstippen dan dat jij begrepen had. Waarschijnlijk luisteren we niet goed naar elkaar en sta je op donderdag op de afgesproken locatie en schijnt dat een week te vroeg te zijn.

Er is een teveel aan energie, hoe ga je daarmee om? Ga naar buiten en gebruik je teveel aan energie op een positieve manier. Spit de tuin om. Neem collega’s uit kantoren mee naar buiten, de wei in, het strand op of de bossen in. Fietsen of wandelen door bossen en steden. Doe die klus waarbij frustratie en woede nodig is om het voor elkaar te krijgen.

Eerst het werk dan plezier, zelfs Steenbok heeft dit in zich. Wel even handig om alles af te krijgen, maar wees niet al te serieus en te gedisciplineerd, een beetje humor maakt alles lichter. Wees eerlijk en geniet van het leven.

Fijne lente,
Marjanne