zat-16 feb 2019-B

Maanfasen – Nine Star Ki & bioritme 

Zaterdag 16 februari – Hilversum
van 10.00 tot 16.00 uur – inclusief lunch.

Wat is bioritme en wat kan je ermee? 

Bewuster leven.
Het bioritme is een weergave van processen die zich steeds weer herhalen zoals dag en nacht, waar je je bewust of onbewust aan aanpast. Bioritme geeft inzicht in je vermogen om je goed te  concentreren, alert en wakker te zijn in je handelen en optimaal  gebruik te maken om je accu weer op te laden

Lezen van je bioritme.
Yin, winter en yang zomer zijn twee uitersten waarin rust en vakantie twee uitersten zijn ten opzichte van de lente en de herfst (yang-yin). Je bioritme geeft uitersten aan en grenzen waar je soms wel en soms niet overheen kan gaan. Te ver over een grens gaan kan veel tijd vragen om weer te herstellen, van bijvoorbeeld een burn-out.

Topdagen.
Je topdagen lezen en er efficiënt gebruik van maken. Mercurius is verbonden met het denkvermogen en ideeën en zou elke 33e dag een topdag zijn.

Retraitedagen.
Wanneer alles onder de horizon verdwijnt is het goed om even tot jezelf te komen en het rustig-aan te doen.

Plannen.
Plannen zijn ideeën die je wilt gaan realiseren. Sommige plannen vervagen en andere blijven in je achterhoofd. Wat gaat het worden?

Activiteiten.
Er zijn dagen dat stilzitten geen optie is.

Letop!
Het bioritme is niet om naar te gaan leven. Je maakt zelf de keuze om bewuster te leven.

 

Naar inschrijfformulier —-> meditation-B

peach blossom

Dinsdag 19 februari

van 10 tot 16 uur Hilversum

Inclusief Lunch

Maanfasen – Nine Star Ki & relaties

‘Peach Blossom’

Relaties bloeien op

 

HARMONIE

spiritueel, gezondheid, liefde, zakelijk en de vijf elementen

De Vijf Transformaties (fasen/elementen) waaruit het universum is opgebouwd zijn Water, Hout, Vuur, Aarde en Metaal.

Vanuit de Chinese filosofie wordt er gestreefd naar harmonie.
Met yin en yang als de basis is het streven van het Chinese wereldbeeld naar harmonie door middel van de Dao. Dit wereldbeeld heeft verschillende kenmerken die het onderscheiden als belangrijk. Het belangrijkste is het streven naar harmonie. Harmonie wordt beschouwd als goed, terwijl disharmonie als slecht wordt gezien. Merk wel op dat het contrast tussen goed en slecht is en niet tussen goed en kwaad. Dit onderscheid is belangrijk. Hoewel disharmonie wordt gezien als slecht, wordt het begrepen en geaccepteerd als iets dat vanzelfsprekend is en van tijd tot tijd voorkomt. Het doel is om dit zoveel mogelijk te beperken of de disharmonie in te korten, niet om het te elimineren. Dit is anders dan een onderscheid te maken tussen goed en kwaad, en proberen het kwaad te elimineren.

Wu Wei-Ming 吳維明

Inschrijven ——-> elfje