DE MAAN EN GEZONDHEID

moon&health
Ram –    hoofd en ogen
Stier –    keel- en oorpijn
Tweelingen – schouders, armen en handen,
Kreeft -bronchitis, maag, darmen en galblaas
Leeuw – hart, bloedcirculatie, pericardium en rug
Maagd  -spijsverteringsorganen en zenuwen
Weegschaal – heupen, nieren en blaas
Schorpioen – geslachtsorganen en urinewegen
Boogschutter – heup, vaatziekten
Steenbok – botten, gewrichten en huid
Waterman – vaatzieken en spataderen
Vissen –voeten en tenen

Elke zevende dag van de maanfase is gunstig om regelmatig te vasten, dit betekent alleen datgene eten wat goed voor je is. Een zelfgemaakte soep met groenten van het seizoen zorgt voor voldoende vocht en vitaminen. Vermijdt reizen, operaties en begin niet met iets wat belangrijk voor je is. Met uitzondering van nieuwe maan. De eerste drie uur vanaf het moment dat de sikkel van de maan zichtbaar wordt zet je je intentie voor de komende veertien dagen.
In de regel geld dit van drie uur voor en tot drie uur na het kritieke punt.

De maan en je gezondheid:
Wat gunstig is voor je lichaam werkt positief in die dagen dat de maan in het dierenriemteken staat wat overeenkomt met de lichaamszone.
Massages, acupressuur, baden en beweging. Behalve operaties, spoedoperaties altijd uitgezonderd.
Wat schadelijk is voor een lichaamsdeel of systeem met de maan in het dierenriemteken staat kan je beter vermijden. Is het mogelijk om te overleggen met je arts vermijdt dan de vier fasen van nieuwe maan, eerste kwartier, de dagen rond volle maan (2 dagen voor en na volle maan) en het laatste kwartier, een maand voor en na je verjaardag en de dag waarop de zon van teken wisselt.  Voor ingrijpende (be)handelingen kan er in de horoscoop ook gekeken worden naar de posities van Neptunus (medicijnen) Mars (kracht) en Jupiter (herstel).

Bij wassende maan neemt het lichaam voedingsstoffen op en vooral in het overeenkomstige dierenriemteken dan bij afnemende maan.Reinigen en ontgiften tijdens de afnemende maanfase, dan werk je met de beweging mee.

Dagen en tijdstippen waarop voeding en medicijnen een andere uitwerking kunnen hebben dan je zou verwachten zijn op:

MAAN; NIEUWE MAAN, EERSTE KWARTIER, VOLLE MAAN EN LAATSTE KWARTIER.
DAG;     ZONSOPGANG, MIDDAGUUR, ZONSONDERGANG EN MIDDERNACHT.
JAAR;   21 maart, 21-24 JUNI, 21 SEPTEMBER EN 21-24 DECEMBER.

Raak dat deel van het lichaam niet aan met ijzer, dat geregeerd wordt door het teken waar de maan in staat’. Hippocrates

Tandartspraktijken
De beste periode voor chirurgische ingrepen zoals het trekken van kiezen of een wortelkanaalbehandeling zijn in de fase van de afnemende maan, dit is de fase tussen volle maan en nieuwe maan. Uit onderzoek blijkt dat postoperatieve zwellingen aanzienlijk minder zijn. Bovendien zijn er minder complicaties en genezen implantaten sneller. Je haar groeit minder snel aan wanneer je het knipt tijdens afnemende maan. Voor tandsteen blijkt dit ook te gelden, wat verwijderd is tijdens afnemende maan, komt niet zo snel terug en scheelt het in de kosten.

De twee dierenriemtekens Ram en Stier zijn belangrijk omdat Ram het hoofd en de bovenkaak beïnvloed en Stier de onderkaak. Is de maan afnemend maar reist ze door Ram of Stier dan zijn dit geen goede dagen voor behandelingen aan het hoofd en dus het gebit. Op de dagen dat de maan in het teken Stier staat hebben gebitsbehandelingen de meeste invloed. kiezen trekken kan je op stierdagen beter vermijden. Het inzetten van kronen en bruggen kan het best gebeuren tijdens de afnemende maan, hieronder valt ook het trekken van tanden en kiezen.
Olietrekken is een oude remedie in Rusland en India, om olie, zoals kokos-, sesam- of zonnebloemolie, in je mond rond te spoelen. Ga met je tong rond in je mond en masseer tandvlees en gehemelte. Doe dit ongeveer twintig minuten en spuug het daarna uit, voor heldere witte tanden. Dit betekent dat je twintig minuten stil bent. Geniet er van!
Taoïstische massage-oefening. Tanden en kiezen zijn verbonden met de meridianen in de Chinese geneeskunde. Regelmatig een gebitsmassage versterkt je kaken, tandvlees en gebit. Druk zachtjes, in een puslerende beweging, je boven- en ondergebit 36 keer aan.