Maan in Maagd

De Maagd symboliseert puurheid van de geest en de creativiteit van het voortbrengen, in verbondenheid met de maan.

Nieuwe Maan in Maagd op 30 augustus
(1 augustus in Leeuw)

‘Ik lever een bijdrage aan’

Flexibel, ik pas mij aan

Aarde element

Invloed van de planeet Mercurius

Één, een nieuw begin

Zon en maan conjunct in het teken van de Maagd met de planeten Mercurius, Venus en Mars.

Een krachtige samenstand/conjunctie geeft een nieuw begin, verbonden met het getal een. Een symboliseert eenheid en onveranderlijkheid, getallen zijn onveranderlijk wanneer gedeeld door Een. Tijd voor zelfexpressie, creativiteit, contacten, doelgericht werken, weten wat je wilt, daadkracht en nieuwe initiatieven op innerlijk gebied en in je omgeving. De maan geeft vorm aan je wensen en verlangens. Wees dienstbaar aan jezelf en anderen en blijf niet te lang hangen in een ongewenste situatie.

Maagd, een nieuwe fase van bewustzijn

Onder het teken van de Maagd zijn gezondheid en werk van belang, alternatieve geneeswijze met een streven naar harmonie van lichaam, geest en omgeving. Remedies, inwijdingen, overgangsrituelen, naar de nieuwe fase van bewustzijn, begin de dag vroeg met een meditatie. Ervaar bewust de herfst in de natuur op je ademhaling. Mars geeft vitaliteit, bloed, qì, ijzer en spieren, ga echter niet over je grenzen en besteed aandacht aan je ademhaling. De herfst is een fase van innerlijke en uiterlijke veranderingen.  Breng het ‘alternatieve’ in je dagelijks leven, vroeg naar bed en vroeg weer op geeft mentaal vrede en kalmte.

Verandering

Veranderingen zijn schijnbaar klein en alledaags, thuis wat meubels verplaatsen, kleine veranderingen in je werkmethoden en aanpassingen in je dagelijkse menu. Een remedie om de dag positief te beginnen bij het wakker worden is door met je tenen te wiebelen, dit brengt je aandacht en energie naar je voeten. Na het opstaan de massage met je tanden door 36 keer kiezen en tanden op elkaar te drukken en slik daarna je saliva (speeksel) door. Voor heldere ogen met spirit, wrijf beide handpalmen langs elkaar tot ze warm worden en plaats beide handen over je ogen. Doe dit regelmatig tijdens de drie herfstmaanden.

Wat betekent Alternatief?

Vanuit het Latijnse alternō  is de betekenis “uitwisseling, alternatief”.

Alternatief rond 1580 betekende “het aanbieden van een van de twee,” van het Middeleeuwse Latijnse alternativus, het Latijnse alternatus, voltooid deelwoord van alternare “doe een ding en dan de ander, doe het om beurten,” van alternus “de een na de ander, beurtelings, in beurten , wederkerig, “van alter” de ander”.