Total ritme copy

Workshop “levensritme”
24 januari 2019 – van 10.00 tot 16.00 uur

Hermann Swoboda, hoogleraar in Wenen ontdekte regelmatig terugkerend gedrag. Later ontdekte hij ´emotioneel´ gedrag dat samenviel met de cyclus van de vrouw maar daar los van stond, het komt namelijk ook bij mannen voor.

De andere wetenschapper W. Flies, een medische specialist op het gebied van oor- en neuskunde uit Berlijn ontdekte op hetzelfde moment deze patronen, zonder van elkaars bestaan op de hoogte te zijn. W. Flies was de eerste die met zijn bevindingen naar buiten kwam en ´De Levensloop´ schreef.

Alfred Teltscher een ingenieur en wiskundige kreeg twintig jaar later belangstelling voor de mogelijkheid van een intellectuele cyclus. In bepaalde fasen kom je sneller tot oplossingen omdat je helderder en logischer nadenkt. Dezelfde persoon onderworpen aan een test had op andere dagen meer moeite met intellectuele opdrachten. Wetenschappers op Europees niveau bezig met onderzoek naar de biologische klok.

Met de komst van de computer zijn er veel mogelijkheden om een ritme te berekenen, want behalve bioritme is een astrologische berekening ook een ritme berekening. Melly Uyldert schreef in haar boek “Het levensritme”, dat de vele losse ritme berekeningen een beperkt beeld geven.

In deze workshop zullen we ons niet beperken tot het bioritme, maar ook de astrologische, de maanfasen en de Chinese Nine-Start-Ki in de berekening betrekken, om een zo een vollediger beeld te kunnen geven van je levensritme.

De zon en de maan geven het ritme van dag en de nacht aan. In een 24 uurs-economie raken we steeds verder van dit ritme vandaan. Natuurgeneeswijze zoals TCM Traditionele Chinese Geneeswijze en andere weten dit, wetenschappers zien het verstoorde ritme terug in de lichaamscellen.

Volgens TCM-principes van de meridiaan/orgaanklok zijn lichaamssystemen afwisselend twee uur actief. Vroeg in de ochtend worden de longen actief en werken afvalstoffen via de long (door hoesten) en via de darmen naar buiten. Het bekende glas water en een bezoek aan de badkamer. De twee uren tussen 7 en 9 is de beste tijd voor een goed ontbijt omdat de maag in die uren actief is. Na een goed ontbijt is de milt actief van 9 tot 11 uur om voeding verder om te zetten in lichaamseigen stoffen. Tussen 11 en 13 uur is het hart actief om energie en bloed (voeding) verder te verdelen naar de uiterste ledematen van het lichaam.

Gebruik het bioritme als leidraad voor je activiteiten, niet als voorspellend.

Worshop Maanfasen en Bio-ritme
donderdag 24 januari 2019
van 10.00 tot 15.00 uur
klik om je direkt aan te melden —>meditation-B