Over ons……..

Marjanne Hess van Klaveren

Marjanne studeerde Psychologie en Recht aan de  Open Universiteit te Utrecht en Groningen, Traditionele Chinese Geneeswijzen aan de Qing Bai  Academie in Amersfoort. Astrologie van drs. Halbe v.d. Velde in Groningen, en heeft vijf jaar Chinese filosofie en Astrologie gestudeerd bij Steven Devine PH.D.

Ze is gefascineerd door de natuur en wat deze ons te bieden heeft. In de Maan agenda en kalender, workshops en op haar website, deelt zij deze kennis met de wereld, en ontvangt zij reacties vanuit Europa, Afrika, Azië, Amerika, Australië e.a. werelddelen. Contact en reacties over allerlei onderwerpen die voorkomen in de kalenders of agenda’s zijn van harte welkom.

Hans Hess

Hans is afgestudeerd in Informatica aan de E3 hogeschool in Maastricht, tegenwoordig onderdeel van NOVI hogeschool, heeft daarnaast 2 Associate Degrees in Projectmanagement en Management van het hoger onderwijs.
Het de website beheer, E-commerce en Contentmanagement worden door hem gedaan.

Uitgeverij Maankalenders.com
Al in 1995 paste Marjanne de Feng Shui filosofie toe bij het ontwerpen van tuinen, en voorzag zij mensen van adviezen bij het ver-/bouwen, her-/inrichten van hun huizen en tuinen. De magie van de maan ontdekte ze tijdens haar opleiding bij Stephen Devine. Doordat de kennis ook heel goed te combineren is met een natuurlijke leefstijl is de kruidenleer uit TCM een natuurlijk antwoord op de westerse medische geneeskunde. Dit neemt niet weg dat ook de oude westerse natuurlijke geneeswijze oplossingen kent, die zeer effectief zijn.
In 2005 kwam het idee om deze kennis in een agenda te verwerken met ruimte voor aantekeningen en de informatie altijd bij de hand te hebben. Tot 2019 was de maankalender een scheurkalender, op verzoek van veel lezers van het eerste uur, steeds meer erop aandrongen om het in boekvorm uit te geven, omdat de diverse boekjes dienden als naslagwerk en in de boekenkast konden staan. Pas in 2019 hebben wij hieraan gehoor kunnen geven, de coronacrisis en daardoor ontstane financiële problemen dwongen ons om de organisatie en uitgeverij in eigen handen te nemen.
Wij staan geregistreerd bij de KvK-lelystad en het Centraal Boekhuis onder de naam Maankalenders.com