shamaan

Sjamaanse Maankalender – start op nieuwe maan

 dag 1, dag van het Licht

Een gunstige dag om na te gaan wie je bent, waarom je hier bent en wat je karma is.

Deze dag is goed om te analyseren wat je wilt. De sjamanen zien dit niet als een gunstige dag om anderen te genezen. Het is beter om je zelf te zijn en om alleen te zijn. Het maken van belangrijke beslissingen kun je vandaag beter niet doen en het uitstellen.

Dag 2: vis met een open mond.

De sjamanen zien deze dag als gunstig om je met de aarde-energie te verbinden. Het is een gunstige dag voor het reinigen en zuiveren en om te vasten. Voor wie zijn toekomst wil weten kan een waarzegger bezoeken, volgens de sjamanen.

Vandaag is de dag van De Cata, de godin van de waarzeggers.

mountain-range

Dag 3: luipaard.

Dit is een gunstige dag volgens de sjamanen om je te verbinden met de sterke yang-energie. Yang-energie is warm en stijgend. Zeer gunstig voor het maken of leggen van een goede fundering als basis voor een nieuwe start. Deze dag zijn voor risico’s, avonturen en sporten.

Vroeg in de ochtend tussen 3 en 4 uur is het de gunstigste tijd om je aura te reinigen. Sjamanen waren vroeger ook leraren. In vele vroege samenlevingen, was het vertellen van verhalen een belangrijk onderdeel van de vaardigheden van de sjamaan. Vaak zijn de verhalen die hij of zij vertelde lessen over de maatschappij, angsten en tradities.

Dag 4: boom.

Volgens de sjamanen een goede dag voor het planten van bomen. Een geweldige dag om voor je voorouders te bidden en het doen van pokiany: je voorouders vragen om bescherming. Een gunstige dag om een kerk of tempel te bezoeken. Het is een mooie dag om te beginnen met genezende behandelingen. Een gunstige dag om in de buurt van je huis te zijn.

Pokiany is het herkrijgen van je levensenergie door op een andere manier te kijken naar je emotionele en andere problemen. Oude sjamanistische culturen vereerde de krachten van de onzichtbare wereld in de vorm van goden, godinnen en monsters in de verhalen van hun mythologieën.

bomen

Dag 5: eenhoorn.

Volgens sjamanen een goede dag voor het nemen van beslissingen over wat je moet doen. Een dag voor het maken van plannen als je iets wilt veranderen in je leven. Geen goede dag voor lastige personen of avonturen.

Dag 6: regenboog.

Voor sjamanen is het een belangrijke dag voor meditatie, om je terug te trekken in jezelf. Het is ook een goede dag voor de liefde en het huwelijk. De hemel is geopend. De energie is jong en ontroerend en je kunt deze energie ontvangen door de wolken. De koekoek kan je vandaag vertellen wat je geluk is. Je kunt elke vorm van waarzeggerij of divinatie doen op je eigen manier en alles wat je ziet zal waar zijn.

regenboog

Dag 7: haan.

Volgens de maankalender van de sjamanen zijn op deze dag demonen en zwarte energie bang voor hem. De duisternis is bang. Heksen zullen ziek zijn. Op deze dag, is het goed om zowel yin- als yang energie aan zieke mensen te geven. Vandaag worden geheimen en duisternis zichtbaar.

haan

Dag 8: Phoenix.

Volgens de sjamanen een goede dag voor avontuurlijke mensen. Het is ook een gunstige dag voor helden die bereid zijn hun leven te geven om iemand te redden. Het is echter een ongunstige dag voor degene die zittend werk doen, het is veel beter om actief te zijn. Wissel je zittende werkzaamheden af met een kniemassage en wanneer je de mogelijkheid hebt maak dan een wandeling in de pauzes.

Sjamanisme is gebaseerd op de overtuiging dat de meeste ziekten en grieven tussen individuen of naties worden veroorzaakt door een onevenwicht in de natuurlijke orde van de zichtbare en onzichtbare werelden.

gat in berg 7 8

Dag 9: vleermuis.

Volgens de sjamaan is de duivel geïncarneerd op deze dag. Een gevaarlijke dag om ’s nachts te reizen. In ruimten waar zieke mensen verblijven is het gunstig om een kaars brandend te houden gedurende de nacht. Het is geen dag om te mediteren.

Sjamanistische genezers geloven dat alles een geest heeft, zoals rotsen, rivieren, de hemel en de aarde, zoals in vele andere culturen. Oude sjamanen ontwikkelden methoden van interactie met geesten om de individuele of gemeenschappelijke gezondheid te beïnvloeden. Hedendaagse sjamanistische begeleiders blijven deze traditionele helingstechnieken vandaag de dag gebruiken.

Dag 10: fontein.

Volgens sjamanen is vandaag een gunstige dag voor het maken van verbindingen met thuis of met je familie. Een zeer mooie dag voor het bouwen van een huis, en een gunstige dag voor het leggen van contacten met anderen. Zijn er misverstanden dan is vandaag de dag om dit op te lossen. Bovendien een heel gunstige dag om een einde te maken aan alle gevechten. Bovendien zijn op deze dag zijn trotse en onafhankelijke mensen geboren.

Dag 11: vuurslang.

Voor de sjamanen is er vandaag een enorme kosmische kracht. Dit maakt het een gunstige dag voor het genezen van mensen met ernstige klachten of chronische zieken. Het is een dag om je te verbinden en voor het doorgronden van geheimen en mysteries.

bliksem

Dag 12: beker.

Een dag waarop dromen werkelijkheid worden. Een dag voor het ontwikkelen of het openbaren van de subtiele wereld. Het is een goede dag om geld te geven, vriendelijk te zijn, liefde te tonen en compassie te geven aan anderen. Het is een goede dag om te beginnen met het genezen van elke vorm van ziekte. Het is een dag om offers te geven. Voor een reiniging ga je vandaag door het water.

dreamcatcher

 13 14 weer

Dag 13: wiel.

Het is een dag waarop een situatie uit het verleden zich kan herhalen. Je kunt mensen van lang geleden weer ontmoeten, of je vindt iets wat je eerder had verloren of vergeten. Je moet alles wat je bent begonnen afmaken, maar niets nieuws beginnen. Het is een dag voor inspectie en denk na over het verleden.

Een sjamaan communiceert met de onzichtbare wereld van de krachten en energieën en herstelt het evenwicht. Zijn of haar verhalen, rituelen en dansen worden gebruikt voor het onderdrukken of stimuleren van gevoelens, een persoon te motiveren om te handelen, of gewoon om meer energie voor genezing en verandering.

Dag 14: labyrinth of pipe.

Een zware dag. Geef aandacht aan details, symbolen en objecten om je heen en proberen om daar de betekenis van of in te vinden. Luister bewust naar alles wat om je heen is en neem advies van anderen serieus. Vandaag is het een goede dag om te reizen.

Dag 15: jakhals.

Volgens de Sjamanen een zeer kritische dag. Neem deze dag geen belangrijke beslissingen.

labyrinth

Dag 16: vlinders en duiven (onschuld).

Een dag voor de realisatie van je dromen. Een gunstige dag voor het kanaliseren en ontvangen van informatie. Volgens de sjamanen is op deze dag, je creativiteit op een mooi niveau. Een gunstige dag voor het nemen van beslissingen. Een dag voor zuivering, terug naar God. Een gunstige dag om naar de kerk te gaan voor het dopen van kinderen.

Dag 17: konijnen.

Volgens sjamanen een dag met seksuele activiteiten, meestal gewelddadig. Een dag van chaos en spontaniteit. Een goede dag voor een groot feest, zoals een jubileum. Geen goede dag voor alleenstaanden.

15 16 vlinders

Dag 18: aap.

Een lastige dag met veel gezichten. Een dag voor intriges. Vandaag is het een gunstige dag voor genezing. Mensen met problemen op deze dag zijn verbonden met alcohol. Ze kunnen heel sluw zijn.

Dag 19: spin.

Een kritische dag van gehechtheid en depressie. Zieke mensen op deze dag zijn zeer dicht om je heen.

aapje in de sneeuw

Dag 19: spin.

Een kritische dag van gehechtheid en depressie. Zieke mensen op deze dag zijn zeer dicht om je heen.

Dag 20: adelaar.

Een positieve dag voor het maken van een groot plan voor je leven of carrière. Een gunstige dag voor vrijheid; om van een zwaar gewicht op je schouders verlost te worden of voor het loslaten van ‘innerlijke’ bagage.

eagle

Dag 21: paard.

Volgens de sjamaanse maankalender is het vandaag een neutrale dag. Yin en yang zijn in evenwicht. Een gunstige dag voor sport of wandelen.

Dag 22: olifant of key.

De sjamaanse maankalender openbaart deze dag verschillende soorten geheimen, bijvoorbeeld over het huwelijk of over wijsheid. Op deze dag of in de nacht, kan een droom je de sleutel laten zien, wat betekent dat je voor een serieuze zaak staat. Als je een

boek ziet, dan betekent dit dat je een brief ontvangt.

21 22 olifant

Dag 23: krokodil.

Een kritische dag. Een dag waarin de dwaze en gemene mensen de boventoon voeren. Bijvoorbeeld degenen die gebruik maken van, of misbruik maken anderen. Het is een goede dag voor degenen die risico’s nemen in hun beroepen, zoals politieagenten. Geen goede dag voor de genezing of het begin van een nieuw project. Mensen hebben behoefte aan bescherming op deze dag. Je moet voorzichtig zijn.

Dag 24: een dansende beer die je niet kunt stoppen.

Deze dag hebben kinderen bescherming nodig. Wees extra waakzaam op kinderen. De seksuele energie is op een laag niveau.

beer 23 24

Dag 25: schildpad.

Een dag volgens de maankalender van de sjamanen voor het ontwaken van de intuïtie en voor meditatie. Het is een dag waarop het goed is om thuis te blijven en wat aan meditatie te doen, zoals dansen, zingen, luisteren naar muziek, schilderkunst, ontspanning en/of het schoonmaken van je huis.

frog

Dag 26: kikker.

Een dag voor de alchemie. Een dag voor wedergeboorte, het veranderen, genezing, maar gebruik de macht wijselijk. Maak besturing met je kracht, niet meer dan je aan kan nemen. Het is een gunstige dag voor genezing van mensen die je al regelmatig ziet, niet voor nieuwe onbekenden.

Een sjamanistische oefening:

verblijf een dag in de natuur, je tuin of thuis met planten om je heen. Daar kun je rustig mediteren zonder afleiding. De eenheid met de natuur is een geschenk dat je kan helpen in je eigen  innerlijke werelden van angsten en dromen.

schildpad 25 26

Dag 27: schapen.

Een dag voor het doen van zaken met groepen mensen die anderen helpen. Het is belangrijk om actief aandacht te hebben voor het leven. Een gunstige dag voor een moedige project. Zelfs het meest uitzinnige, hectische plan kan succesvol zijn. Als je een droom hebt op deze dag, of zelfs al op de 26e dag, met een schaap of water, geeft dat aan dat er iets nieuws komt, en dat er iets aan het veranderen is in je leven. Dit kan ook op de dag voor de wassende maan.

schapen

Dag 28: lotusbloem.

Een goede dag voor het herstellen van de wereld, en voor balans, waarheid en compassie. Het is ook een goede dag om te kijken naar je toekomst, bijvoorbeeld met een bezoek aan een waarzegster. Dit is een mooie dag voor het reinigen van je geest, lichaam en ziel. Zeer eenvoudig en makkelijk om met eventuele slechte gewoonten te stoppen of uit een crisis te komen.

De sjamanistische maankalender raadt aan om tijdens de drie dagen van de donkere maan geen water (alleen als je dorst hebt) te drinken en om geen dierlijk voedsel, ook geen vis of kip, te eten. Eet alleen wat yang-qì geeft, zoals gestoomde groenten en havermout.

Voor mensen met water (oedeem) in het lichaam:

  • eet gedroogd fruit. Voor mensen met
  • meer wind (eczeem): eet gekookt voedsel, granen en brood.

Zwaan

Dag 29: octopus.

Een dag voor depressie, verdriet en een gevoel alsof je iets mist. Chronische ziekten kunnen verergeren. Overdrijf niet met alcohol of drugs en ga vandaag niet naar een waarzegster. Het beste is dit een dag voor gebed, het maken van boetedoening en geestelijke reiniging.

Dag 30: zwaan.

Een gunstige dag voor het overdenken van en het kijken naar je gedachten. Maak elk soort werk af waar je mee bezig bent. Verbindt je met je familie en kinderen en laat slechte of dwaze relaties gaan. Het is een gunstige dag om van verslavingen, zoals drinken van alcohol of het roken, af te komen.