waterman

Nieuwe Maan in het dierenriemteken van de Waterman.
Waterman denkt zijn tijd ver vooruit, wetend en vernieuwend om op een creatieve manier de wereld te verbeteren.

Element: Lucht
Planeten: Uranus
Symbool: Waterdrager
Sociaal: Vriend
Beweging: wandelen, dansen, qìgong

Relaties
Ram en Waterman zijn beide onafhankelijke tekens. Belangrijk is dat je elkaar van tijd tot tijd de ruimte geeft om alleen te zijn.

Stier kan ertoe neigen te bezitterig te zijn ten opzichte van de partner waardoor iemand met een maan in Waterman zich te gebonden kan voelen. Vrijheid en onafhankelijkheid zijn belangrijk voor de Waterman en de Stier kan Waterman wat te excentriek en losbollig vinden.

Tweelingen en Waterman zijn beiden luchttekens, jullie kunnen elkaars gedachte- patronen heel goed volgen.

Kreeft en  Waterman heeft hebben even de tijd nodig om zich te ontwikkelen. Waterman is een sociaal teken en heeft geen begrenzing terwijl Kreeft graag thuis is en socialiseert met een groepje geselecteerde mensen.

De relatie tussen Waterman en Leeuw is uitbundig en sociaal. Leeuw met zijn grote hart, dat openstaat voor veel mensen en de sociale Waterman maken het heel verrassend.

Waterman en Maagd zijn onafhankelijke tekens. Het aardeteken Maagd kan Waterman helpen om het niet alleen bij ideeën en gedachten te laten maar er ook concreet iets mee te doen. Waterman daarentegen heeft de mogelijkheid de wereld voor Maagd groter en gevarieerder te laten zijn.

Weegschaal en Waterman zijn beide luchttekens. Beide tekens hebben een goed gevoel voor romantiek en beide hebben een unieke manier om elkaar de liefde te verklaren.

De relatie tussen een Waterman en Schorpioen heeft even de tijd nodig om tot een gezonde ontwikkeling te komen. Beide zoeken hetzelfde in tegengestelde richtingen. Terwijl Waterman meer sociaal en naar buiten toe gericht is heeft Schorpioen de neiging zich meer naar binnen en op zichzelf te richten.

Waterman en Boogschutter voelen elkaar goed aan op het gebied van vrijheid. Waterman zoekt contacten met anderen waardoor hij groeit, terwijl Boogschutter zo nu en dan alleen kan zijn.

Waterman en Steenbok brengen het beste in elkaar naar boven.

Een relatie tussen een Waterman en Vissen kan een ongrijpbaar en mysterieus gevoel, onzichtbare draden verbinden jullie in een onbekende taal.

Waterman streeft naar innerlijke vrijheid voor de mensheid en ziet eerder de overeenkomsten dan verschillen tussen mens en cultuur. Waterman kan vrienden hun fouten makkelijk vergeven, maar kan verrast worden door verkeerde menselijke eigenschappen van vrienden, in de spirituele sfeer.

Waterman is inventief en vindt verrassende  oplossingen voor dagelijkse hindernissen.

Een Italiaans gezegde luidt: ‘Daar waar geen licht is komt de dokter’.

Waterman is een luchtteken, gunstig om het huis en de werkplek goed te luchten, wanneer de weersomstandigheden dit toelaten. Een frisse en heldere omgeving geeft energie en beweging, een donkere en bedompte omgeving drukt en vertraagt het tempo van lichaamssystemen.

Eet ´s avonds niet te zwaar, te veel en niet te laat voor een betere spijsvertering. Dit geeft je een ongestoorde nachtrust.

Een dagelijkse wandeling in de buitenlucht, speciaal wanneer de zon schijnt.

1 theelepeltje appelazijn stimuleert de opname van calcium.

Masseer dagelijks tussen 7.00 – 9.00 uur het ‘Drie Mijlen punt’, Maag 36 op de maagmeridiaan.

Voeding: zonnebloempitten, boerenkool, bruine bonen, cayennepeper, amandelen, broccoli, kikkererwten en tuinkers.

Dagelijkse oogoefeningen houden je ogen fit en gezond.

Operaties aan onderbenen en  aderen worden afgeraden wanneer de maan door het teken Waterman reist.

Kleuren van de zodiac

Wanneer je alle dierenriemtekens wilt doorvoelen kun je om de twee dagen kleding aanpassen in de voor die dagen geldende kleur. Je hoeft je niet helemaal in die kleur te kleden maar bijvoorbeeld een vest of een trui.

De kleur rood past bij het teken Ram, onder de Stiermaan aardekleuren en bruin. Tweelingen geel en veelkleurig. Voor het teken Kreeft groen en blauw, felle kleuren voor de Leeuw, donkerrood en kaki voor de Maagd, rood en groen voor de Weegschaal, Schorpioen in het zwart en voor Boogschutter rood en blauw, Steenbok gaat graag in bruin en groen, Waterman draagt bonte kleuren en Vissen de kleur van de zee.