Zomer zonnewende

Zomer Zonnewende

Er vind een verandering in de energie plaats, we zorgen dan dat wij, en onze omgeving, hierop is voorbereid zodat we deze energie optimaal kunnen  benutten.

‘Het Paleis van het Universele Yang’.

De Zon staat op het hoogste punt tijdens de langste dag en de kortste nacht van het jaar een moment stil! Midden op de dag ontstaat er bijna geen schaduw. In de winter is dit tegengesteld, de langste nacht en de kortste dag van het jaar waarop de zon op het laagste punt staat.  Qì-energie transformeert en verandert in de natuur.

De Zon is Yang, krachtig en staat voor levenslust, het element Vuur. In de Chinese geneeswijze is de Zon verbonden met Shén, je spirit, de sparkel in je ogen, Xin, je hart, je linker hersenhelft, solar plexus, de zuidelijke windrichting en de kleur rood.

De Maan is Yin, koel en ontvankelijk en verbonden met de eb en vloed van getijden,  van het leven en de zeeën, je fysieke hart, je bioritme en om leven te koesteren en te voeden.

Met de zon bovenop je kruin, het gevoelige punt Ba Hui, een goed moment om tot rust te komen en de veranderende energie bewust te ervaren.  Na de zomerzonnewende neemt Yang energie af en het koelere Yin neemt toe. Kleuren veranderen in de natuur en in je omgeving.

Feng Shui is gebaseerd op de natuurlijke leefomgeving van de mens voor harmonie.

Programma

9.30 uur welkom

10.00 – 10.15 Qìgong gelaatsoefening

10.15 – 11.45 Feng Shui en kleuren die je innerlijk wereld voeden

11.45 – 12.15 Qìgong zonnewende oefening

12.15 – 13.15 Lunch

13.15 – 14.30 Feng Shui interieur/kleur analyse van de woning

14.30 – 15.00 Afsluiting met revitaliserende gelaatsacupressuur

Neem de plattegrond van je woning mee.

Het geheel is inclusief thee, koffie, cake en warme lunch, de kosten voor deze workshop bedragen € 50,=.

butterfly copy